Raw – åpner 7. november

Raw –  Nicholas O’Leary

Sted: Galleri GEO, Olav Kyrres gate 43, 5014 Bergen
Vernissasje: torsdag 7. november klokken 19-21 (åpent for alle)
Utstillingens varighet: 07.11 – 05.12
Fortell oss gjerne at du kommer på facebook-eventet her: Raw event

Med soloutstillingen Raw inviterer Nicholas O’Leary oss til å virkelig se det oversette, og det hverdagslige. Han utfordrer oss til å legge merke til de detaljene som vi vanligvis ikke engang ville gitt et blikk, eller de små elementene som glir forbi i jakten på den mer åpenbare skjønnheten. Hvert maleri er en hyllest til et spesifikt aspekt ved motivet, der O’Leary fanger det han ser med en rå og direkte tilnærming.

Utstillingen utforsker to sentrale temaer i Nicholas O’Learys kunstnerskap: det norske landskapet og mennesket. Gjennom akttegninger og portretter på den ene siden, og intense skildringer av norsk natur på den andre, oppfordrer kunstneren oss til å reflektere over det utemmede og uforutsigbare i både naturen og mennesket selv.

O’Leary maler utelukkende plein air, noe som betyr at han arbeider direkte ute i naturen, snarere enn inne i et studio. Med staffeliet plassert i landskapet fanger han omgivelsene i sanntid, påvirket av det stadig skiftende været på vestlandskysten. Dette gir maleriene en levende og autentisk kvalitet som speiler naturens egen dynamikk.

Utstillingen er en påminnelse om at naturen ikke trengs å manipuleres for å bli estetisk tiltalende. Den er allerede bemerkelsesverdig i sin kompleksitet og råhet, og i utstillingen Raw viser han oss at det uforutsigbare og upolerte kan være minst like fascinerende som det perfekte iscenesatte.

 

For salgshenvendelser:
kontakt Galleri GEO på post@gallerigeo.no