Ny utstilling 5. September

Visuelt Møtepunkt: Jeanette Lafontine og Marit Geraldine Bostad

Galleri GEO har gleden av å invitere til åpningen av utstillingen Visuelt Møtepunkt som finner sted torsdag 5. september klokken 19:00 – 21:00. Utstillingen består av kunstverk fra Jeanette Lafontine og Marit Geraldine Bostad, som for første gang stiller ut sammen med hver sin solo utstilling.

Visuelt Møtepunkt, tilbyr en unik opplevelse der Lafontine, som drar oss inn i sine drømmende og abstrakte landskaper, møter Marit Geraldine Bostads kunst, som tar oss med på en reise i det frie og spontane med sine lekne, abstrakte fargekombinasjoner. Besøkende vil kunne utforske mesterlig bruk av teknikker, hvor den utforskende materialiteten i maleriene står sentralt for begge kunstnere. Utstillingen er en dialog mellom to ulike, men komplementære kunstnerskap, som sammen skaper en rik visuell fortelling.

 

 

Praktisk Informasjon

▪️ Sted: Galleri GEO, Olav Kyrres Gate 43, 5014 Bergen
▪️ Vernissasje: Torsdag 5. september klokken 19. Åpent for alle.
▪️ Utstillingens varighet: 05.09 – 03.10
▪️ Kunstnerne vil være til stede under åpningen.
▪️ For salgshenvendelser: kontakt Galleri GEO på post@gallerigeo.no

▪️ Se salgskatalog HER

 

Introduksjon av Kunstnerne

 

Jeanette Lafontine presenterer i denne utstillingen malerier på både lerret og papir. Landskapet er hovedmotivet, hvor fjell, trær og sjølandskap er gjennomgående elementer. Det handler ikke om å imitere naturen, men om et subjektivt uttrykk. Hun har en eksperimentell tilnærming til farge og form, og ved å tøye gjengivelsen av virkeligheten, kan maleriene hennes føles som noe fremmed og kjent på samme tid.

Det er også noe i vårt DNA som gjør at vi blir trukket mot uberørt natur, og likevel klarer vi ikke å la det være i fred og bevare det slik. Vi forstyrrer og forbruker. Så bak alle fargene finner du kanskje et bakteppe av et paradoksalt menneske-natur-forhold. Arbeidene hennes kan også sees på som forestilte verdener som har motstått menneskets innblanding, og kanskje det er det som gjør at man trekkes mot dem.

Lafontine er interessert i prosessen, og materialiteten i selve maleriet er viktig. Hun blander sjelden fargene før hun maler, men bruker dem rett fra beholderne og tubene. Det hele skjer på lerretet eller papiret, hvor former og farger tar form.

“I arbeidet mitt prøver jeg ikke å visualisere en bestemt idé eller mening, eller få andre til å oppleve mine malerier på en bestemt måte. Kunst er universelt på mange plan, men det er også en veldig personlig opplevelse. Når det er sagt, håper jeg at betrakteren skal se arbeidet mitt som noe de kan relatere seg til. Teksturen og taktiliteten, til selve det fysiske maleriet, er noe jeg håper engasjerer betrakteren også. Du har alle disse forskjellige elementene og formene som sammen danner et bilde på en overflate, og som kan trigge fantasien vår og bringe tankene våre utover selve det fysiske maleriet. Kanskje maleriene mine kan være en form for eskapisme. Enten det får tankene til å vandre inn i en drømmende verden, avleder dem fra hverdagslige utfordringer, eller være noe som gir deg glede.” Forklarer Jeanette Lafontine.

 

Marit Geraldine Bostad presenterer i denne utstillingen abstrakte malerier på lerret, glass og papir, samt grafikk på Hahnemuhle. Bostads kunst feirer det ukjente, det frie, og spontaniteten i malerkunsten.

Mønster, vaner, alt vi utsettes for preger oss mer enn vi aner. Maleprosessen tar kunstneren bort fra en fysisk tilstedeværelse, og til et stort åpent rom fylt med ukjente valg. Tid og sted opphører på mesterlig vis, og noe annet enn det rasjonelle tar avgjørelser, og viser retning.

“Jeg vil aldri være helt upåvirket, det vet jeg jo, men dette stedet der jeg lukker dørene for omverdenen har så mange underliggende strømninger, og de ukjente møtene gir rom for dybde. Om og om igjen, en slags meditativ tilstand til jeg til slutt mister kontrollen: Som om selve maleprosessen er blitt min mentor.” Forklarer Marit Geraldine Bostad.
Når Bostad i maleprosessen klarer å stenge omverdenen ute, blir verkene bærere av en frihet (i form av farge, form og bevegelse), som kunstneren håper betrakteren kan kjenne på. Vi har alle en historie, og vi koder verden så forskjellig; særlig i møte med den abstrakte kunsten kommer denne ulikheten til uttrykk.

De siste årene har Marit Geraldine stilt ut i Dubai, New York, London og Paris, og hun har hatt et enda sterkere fokus på den frie tilnærmingen til det abstrakte maleriet. I 2023 var tittelen på hennes store separatutstilling hos Gulden Kunstverk “A Meeting with the Unknown” – Å bevisst søke seg bort fra referanser og det predefinerte. Det å lukke døren til omgivelsenes ekko har blitt enda mer viktig for kunstneren som er glad for at 2024 byr på enda flere utstillinger her hjemme i Norge.